13 november 2014

Tvåbarnschocken

Jag diskuterade (läs: beklagade mig över) bristen på ork med en god vän idag. Sedan maj är jag totalt utan ork och somnar på sekunden om jag lägger mig ner och stänger ögonen. Kommer inte ihåg någonting och blandar på dagarna. Sade att jag kanske borde kolla hb, fast jag aldrig haft lågt tidigare. Klok som hon är sa hon försynt att det kallas tvåbarnschocken

Fast sen började jag fundera. Hur länge kan man skylla på det då? Det har snart gått ett halvår sedan vi blev fyra här i huset och de lär ju inte flytta härifrån de närmaste 15 åren så tvåbarnsmamma kommer jag ju att vara en bra stund framöver. Ska det vara så här nu? Hur ska man orka sköta ett jobb samtidigt om man alltid är så här slut i skallen? Tanken är ju att jag ska börja studera i januari (något jag nästan börja ångra i dagsläget) - hur ska jag styra upp det då? 

Ni andra som har två (eller flera) barn, har ni känt likadant? När har ni börjat bli "normala" igen eller har ni - ve och fasa - lämnat så där trötta, disträa och råddiga?


Men så förbaskat söta.

4 kommentarer:

 1. Och jag som tycker att jag har varit piggare de här två månaderna som vi varit fyrapersonersfamilj :o men jag kanske går på reservlagret ännu?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick nog också en adrenalinkick de första månaderna, ungefär fram till juli (då hon var 2 månader). Sedan det har det nog bara gått på sparlåga, ett under att jag får på mig strumporna på rätt fot vissa dagar! Men så sover jag ju inte så mycket heller, fram tills tre månader så sov hon hela nätter...

   Radera
 2. Jag tror att du behöver lite egen tid, om du hela tiden måste springa runt och unna andra så när ska du ha tid att unna dig själv? :)
  Skicka iväg barnen en dag och skäm bort dig själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst javisst javisst - kommer du å sköter?? :)

   Radera