13 november 2014

10 saker ni inte visste om mig (men snart vet ni)

Hepp hepp! Jag är ju nästan aktiv idag (storasyster är på exkursion till mommos, kan förklara läget). Finns finfina tips på vad man kan blogga om ifall man, som jag, inte alltid har skallen med sig och kan tänka själv på Finlandssvenska Bloggare-bloggen! Så varsågoda, 10 saker ni inte visste om mig (och kanske inte heller vill veta, vad vet jag).

 1. Jag har ytterst dåligt tålamod. Min mamma trodde nog att jag skulle växa ifrån det bara jag blev äldre, men sini det gjorde jag inte. Allt ska hända exakt nu i denna sekund och om jag mot förmodan skulle behöva vänta på något/någon (alltså sölkorvar! BLÄ!) så får de nog höra om det också. Har inte heller fått mer tålamod sedan jag fick barn, vilket också någon klurig berättat åt mig att så nog är fallet när man blir förälder. Detta orsakar ju väldigt ofta problem i vardagen. Ni vet, t.ex. när treåringar ska lära sig klä på sig själva, när sambon försöker klä av bebulins mini-body med sina mastodontfingrar eller när det står en ytterst pratglad tant före mig i kassan. Sedan läste jag Thomas Eriksons "Omgiven av idioter" och insåg att jag är röd. Mycket röd. Och lite gul också. Och sen tyckte jag inte att alla var lika mycket idioter längre.
 2. Före jag vigde mitt liv åt att sköta barn på heltid jobbade jag som massör på egen mottagning och instruerade gymnastikpass på gym och arbetarinstitut. Det har jag gjort sedan 2009 med paus för mammaledigheter. Det här är första hösten sedan det året som jag inte har en jumppagrupp (även om det vissa dagar känns som om jag har tjugofyra pass här hemma åt kidsen). Det här vet ju förstås de som känner mig, men de kanske inte vet att jag fram tills 2006 avskydde träning. Sedan började jag i gymnasiets volleylag och så började jag på gym och sen var jag fast. Styrketräning är det som jag brinner för mest men förutom det har jag hållit på med olika klasser på gym, kickboxning, skidåkning, löpning, vattenlöpning, simning - you name it! Masserandet kommer jag troligtvis inte att återuppta efter mammaledigheten, pga nummer 3:
 3. Jag har kronisk ryggvärk sedan våren 2011. Jag har alltid haft lite ryggproblem, även under massörsstudierna, men strax innan jag blev gravid eskalerade det. Ena veckan drog jag 14 grupper, hade massageklienter och tränade också på egen hand. Veckan efter sa det "poff" och så började ryggen bråka, sedan testade jag positivt och fick minska på all träning och sedan har jag inte kommit upp tillbaka. Två graviditeter utan någon vidare återhämtning emellan gjorde tydligen att min rygg fick spunk så sedan den våren har jag ont i ryggen varje dag. Hela tiden. Det här gör att jag a) troligtvis inte kommer att fortsätta massera och b) att jag är lite grinig. Se punkt 1. 
 4. När jag fyllde 25 blev jag tydligen tant och började lyssna på Radio Vega.
 5. Jag har hållit på med musik hela livet. Tagit sånglektioner, spelat i band, spelat piano och trummor, sjungit på bröllop/dop och sjungit i kör. 
 6. Det finns tre saker jag aldrig lär mig: pidron, att sticka och att spela gitarr. Kan ha med följande punkt att göra.
 7. Jag hatar att studera. Jag vill gärna kunna allt, men helst utan att lära mig. Inte så passande kanske att jag börjar studera igen i vinter.
 8. Jag älskar ironi och sarkasm. Detta skapar viss förvirring här hemma eftersom sambon saknar genen för att förstå detta. 
 9. Jag skrattar mycket, har jag fått höra. Det här har jag inte tänkt på tidigare, då jag själv anser mig vara rätt sur mellan varven. När jag hörde det första gången så slog det mig att folk kanske ser mig som ganska "blond och dum" pga detta. Det kan jag ofta tycka själv nämligen om folk som mest skrattar. Sedan sket jag i den tanken och bestämde mig för att det var ett bra personlighetsdrag: glad! Det kan man ju inte störa sig på!
 10. Jag ska snart *** ***!

4 kommentarer:

 1. Va synd att läs att du inte ska masser igen.. ja som hadd vänta! Men, självklart går ju hälsan i första hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, jag måste försöka få ryggen i skick först så får jag se sen om det funkar! Men det finns ju en risk att jag aldrig kan massera igen :(

   Radera