9 mars 2015

Besök till näringsterapeut

Måndag igen och vi har en ytterst lugn helg bakom oss. Sen i lördags har Hayley varit hos sin mommo så vi har haft tumistid med lillasyster. Det känns som semester att bara ha ett barn när man är van med två! Jag har legat med feber och Holly andas som om hon har en fotboll i halsen. Skitflunssa!

Snart kommer Hayley hem och då ska vi åka till Jakobstad för att prata  med en näringsterapeut om mjölkallergin. Vi har fått order om att hålla bort mjölk ännu till april och då ska  vi till barnpoli för diskussion om fortsättning. Tror inte att det växer bort innan det och jag är också ganska säker på att hon har andra allergier också, troligtvis soja. Holly har också visat vissa symtom på födoämnesallergi så förra veckan var vi och tog ett blodprov på henne. Vi borde få  svar  den här veckan. Trodde inte att mina barn skulle vara allergiska mot nåt men sidu sånt händer. Det är ju inte det värsta som finns, även om det blir lite knivigt i vissa situationer och kräver ganska mycket planering,  speciellt om man är bjuden till nån.

Det verkar överlag finnas en väldigt stor okunskap om mjölkallergi. Det är alltså inte frågan om laktosintolerans,  då man är intolerant mot mjölksockret.  Mjölkallergi betyder att man är allergisk mot själva proteinet, alltså funkar inga produkter  alls som innehåller mjölk. Förutom vanliga  mjölkprodukter (mjölk, yoghurt, fil, grädde m.m.) gäller det här också  t.ex  buljongtärningar, vissa bröd, färdigmat, salta kex, godis och hundrafemtio andra produkter. Allt innehåller mjölk. Reagerar man ännu till på soja så försvinner tre gånger fler produkter. Så lite trixigt blir det för en ovan. Men nu är vi vana och har hittat superprodukter som hon gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar