25 oktober 2015

Att inte vara så traditionell

 Jo.

Vi har ju ett ganska stort sovrum, över 16 kvadrat. Dessa kvadrat har (tyvärr) varit väldigt outnyttjade då alla andra rum i huset varit prioriterade. Vårt sovrum har liksom lämnat i skymundan (vi sover ju ändå längst bort). Här har allt bråte som inte haft plats annanstans fått bo. Vi har sovit snart tre år i det här rummet och fortfarande inte a) fått fixat ordentliga nattduksbord eller b) plockat i ordning hela rummet. Sängen är både ful och obekväm, golvet stort och tomt (eller fullt med kläder) och hela rummet ger mig lite ångest. Ingen bra feelis när det gäller sovrum. 

Nå. Vad har hänt nu då, undrar ni.

Inga häftiga saker egentligen. 
Våra barn har aldrig gillat att sova hos oss - förrän nu.  I något skede under sommaren blev vår säng plötsligt the place to be för husets kids. Nå det är väl inga konstiga saker, tänker ni. Nää, inte egentligen, det enda problemet förutom (o)bekvämligheten är att Holly sover väldigt vilt. Det är armar och ben och fötter och rumpor mest överallt, mest i mitt fejs. Det är inte bara en gång jag vaknat i sista sekunden och nappat tag i ett ben innan hon fallit i golvet. 
Nu tyckte jag att jag sovit tillräckligt länge med ett öga uppe (sömnkvalitet?) så jag vände sängen mot väggen. Sen flyttade jag ett skåp. Sen fick stolen ny plats. Och vips stod lilla hyllan mellan fönstren. Och plötsligt blev det så oerhört mysigt. "Wow!", utbrast Hayley när hon storögt stod nedanför mig när jag lade upp blomljusslingan i fönstret. "När jag vaknar i natt mamma ska jag komma hit och se på ljusen".


Tror inte att jag lyckades med att hålla bort kidsen ur rummet.
Men säkrare blev det.
Och väldigt, väldigt mycket mysigare!

Det är fullständigt omöjligt att hålla någon form av traditionell inredning i det här huset, 
det ser barnen till. Men vem har sagt att man måste vara så traditionell? 
 

Nu ska jag planera mitt hemliga projekt vidare.
Nati nati!
 

1 kommentar:

  1. Oh yes! hede me sängin mot väggin ger så mytchi tryggari sömn fö alla inblandade! Vi lär no få praktiser hede jär snart igen.
    PS. Blir man gravid funkar itt hande lösningen na meir om man ligger längst in. He va tå vi svängd tibax vår säng.
    Pss. Alltså ja e itt gravid no. Hede va tå jabörja vänt Mille

    SvaraRadera