4 februari 2015

Trädgårdsfeber (och det här med tidsuppfattning)

Det började så där smått några dagar efter julafton. 
Vårkänslorna! Trädgårdsfebern!
Och nu kan jag inte sluta tänka på att snön ska smälta där nån gång i april så jag får börja
stega upp mina fantasier där ute på gräsmattan (för det är det ända vi har; en enorm gräsmatta.)

Tyvärr är jag inte begåvad med vare sig tålamod eller någon form av realistisk tidsuppfattning  (om du frågar mig så är det fullt möjligt att köra Munsala - Vasa, shoppa och sen köra Vasa - Munsala på under 3 timmar.) 

Det är väl kanske det största problemet han har med mig, min pessimistiske blivande man ("nä, ja e realist" brukar det heta här hemma) vars jobb i princip går ut på att räkna ut hur länge allt tar. Han får spunk när jag sätter i gång med mina planer som helst skulle ha skett redan igår. 

Ni kan ju tänka er hur det lät här hemma när vi bestämde att vi skulle bygga hus:

Maj 2011
B: okej, vi ska böri bygg hus no tå.
E: e vi in ti jul?
B: eeh. Nä? Vi ha it lämna in na bygglov än.
E: och?
B: he som it bara ti bygg. E tar en stånd.
E: jaha? Så vi e in ti nyår?

Sååå att-eee... det här med tidsuppfattning är inte min grej. Då är det ju inte så bra att planera århundradets trädgård och helst vilja ha den färdig redan denna sommar. Men jag måste ju börja i någon ända, och jag var ju faktiskt ganska snäll som gav med mig angående min önskan om ett växthus och sa att jag inte kräver ett förrän senast när jag fyllt 40. Det är ju jättelångt fram.

Lite inspo på det!(Bilder från google)


4 kommentarer:

 1. Här är också ganska febrigt...

  SvaraRadera
 2. Alltså ett växthus smälder man jo no åpp på en da om man räknar ein da fö grundin (å man int bor me en ingenjör som ska planer grundin i en eviheit!)... He e allt annat som tar tid ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jåå, he gör man väl. Om man int, som Benny tå, tänker gift se me ein som prompt ska ha eitt åv tegel å glas... :|

   Radera