4 februari 2015

Årets utgångsläge

Eftersom förra inlägget var inspo inför trädgårdssäsongen 2015 så måste jag ju fräscha upp minnet av trädgårdens resa hittills. 

Vi har ju byggt vårt slott mitt ute på en åker som troligtvis inte varit i bruk på över 50 år. Här har bara höbärgats så själva jorden var i princip orörd innan vi klampade in här med våra maskiner. Vi fick gräva bort väldigt mycket gammal åker för att få hus och trädgård där vi skulle ha det och gräsmattan blev till först förra sommaren. Jorden är väldigt sandig och längst under finns ställvis ett härligt lager med blålera (kuriosa: ursprungsplanen var att bygga på andra sidan vägen men efter fynd av myyyyycket blålera så flyttade vi hela tomten hit, till den plats vi sett ut från början men förkastat)

När vi började bygga fanns här två träd och en lada. Vi har sedan våren 2014 utökat trädgården med fem äppelträd, ett körsbärsträd (som är nerkapat till buske), hallonbuskar, en begynnande måbärshäck, en begynnande spireahäck, rosenbuskar, lönnar i trägården samt längs vägen, hagtorn, två mindre rabatter, en påbörjad stenmur, en nersänkt och inmurad plats för pallkragar samt tre framskrapade större stenar. Och HÄR SER FORFTARANDE TOMT UT. Vi har ganska stor tomt.

Sommaren 2013 - första sommarenVårvintern 2014


Våren 2014
Sommaren 2014Ja, så här slutade jag i fjol.
Var fan ska jag börja?

Sandra, spaden med så fort snön är borta!

2 kommentarer:

  1. Ajaj kapten!! Men tå måst vi no föst bygg en haga tär vi kan släpp ut bånen ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. He räckär väl int me att murin e på ein sido kanski.. :D

      Radera