24 november 2014

Blogvember challenge

Ida Maries bloggutmaning rullar vidare mellan alla finlandssvenska bloggare och jag fick min "inbjudan" av Carro. Inga lätta frågor för en trött amningshjärnafastjagslutatamma, men vi kör!


För tre år sen var det roligaste med att blogga alla fina bilder jag lade upp och att få skriva om drömmen om ett nytt hem. Idag är det roligaste med att blogga gemenskapen oss bloggare emellan, det tackar vi Finlandssvenska Bloggare för!


Jaa-a. Nu är jag rätt typiskt finlandssvensk när det gäller komplimanger och att framhäva sig själv så den här frågan kommer jag att drömma mardrömmar om i natt. Men jag tror att min blogg blev mer speciell och personlig när jag bestämde mig för att den inte behöver vara så perfekt. En annan du, liksom. När jag släppte kraven och tillät mig själv visa bilder som inte är redigerade, inte stylade, inte alltid så rumsrena - då blev den speciell. Den blev jag, helt enkelt. Sen hoppas jag att min (non-existing) humor tilltalar någon.


Jag tror att hela det finlandssvenska nätverket med bloggare kommer att se helt annorlunda ut om ett år, vi är på gång nu! Jag hoppas att jag ska ha lite mer innehåll att bjuda på och inte bara "nu har jag matat bebis/nu är jag dödstrött/snälla låt mig få klä på mig något annat än mysbyxor". Det närmaste året kommer det att hända en massa roligt här hos oss...


Om du frågar mig (vilket du gör) så skulle jag säga det här.
Om vi kikar på vilket inlägg som är populärast här på bloggen så är det det här.


Under samma period som jag inte bloggade (sommaren 2013-sommaren 2014) läste jag i princip inga bloggar. Jag var för mätt på dem. Därför kanske jag kan vara lite out när det gäller vissa saker eftersom jag inte hunnit läsa i kapp allt än. Nu när jag börjat blogga igen så har min smak ändrats.
Mindre inredningsbloggar, mer mammabloggar!
De som inspirerar mig till nya inlägg just nu är:

Sandra (för trädgården, igenkänningsfaktorn som nybliven tvåbarnsmor och för att vi tydligen klickar privat också!)
Carro 1 (för att få dagens skratt, för att få inspiration och för att jag tydligen är väldigt österbottniskt nyfiken..)
Janina (igenkänningsfaktor minus ett barn, "känt folk" på bilderna ;) )
Danni (återigen igenkänningsfaktor, fina bilder fast jag inte förstår hur hon hinner)
Carro 2 (träningen, kosten, tröttheten, att inte veta "vad man ska bli när man blir stor" - I feel ya, sister!)

och på svenskt håll (och med humorn i behåll)


Skickar vidare den här utmaningen åt Victoria, Sandra och Lillon!


2 kommentarer: