23 september 2011

När det blir som man tänkt sig

Det är lustigt, egentligen, hur det kan bli. När vi redan för två-tre år sedan började fundera på om vi någon gång skulle ha möjlighet att bygga ett hus såg vi ut en tomt här nära där vi bor nu, bara några hundra meter ifrån. Tomten är jättefin, ligger på en åker omgiven av andra åkrar, lite skog och svärföräldrarna långt bort till höger. På en liten upphöjning - där annars allting är platt - hade vi tänkt ha vårt hus. Pga olika faktorer fick vi sedan glömma den här tomten och försöka hitta på ett annat ställe när vi nu i år faktiskt planerade ett bygge.


Men.


Vi fick som sagt en mindre trevlig överraskning när vi började gräva på nya tomten i början av veckan - i form av lite extra utgifter som bl.a. pålning. Inte så riktigt billigt. Så när man har att välja mellan alternativen a) punga ut med 15000€ extra och behålla tomten eller b) flytta tomt och i stället betala 200€ - ja, vad tror ni vi valde?


Det blev många samtal fram och tillbaka till folk i förrgår om vad vi borde göra och vad som GÅR att göra när vi nu ändå är så långt på gång med bygget som vi är. Efter gårdagens besök på byggnadskontoret fick vi bekräftat att det smartaste nog är att flytta tomten, och tack och lov fick vi tillstånd till det också. Nu ska vi bara springa runt och samla lite namn, för det nya stället angränsar ju till andra "grannar" än det gamla, men rent teoretiskt borde det inte vara några problem då huset kommer att synas mindre där.


Så, alltså. Vi är nu tillbaka på samma tomt där vi började. De problem som fanns tidigare med tomten är "taken care of", så vi är på ett sätt lite glada för att det dök upp överraskningar för 15000€ på det gamla stället. Tänk, att det faktiskt kan bli som man tänkt sig.


 



Så här fint kan det vara på vintern, huset kommer framför den vänstra ladan.



Där rakt bakom mig tänkte vi bo (den där jackan får vila i vinter, vi ryms inte in..).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar