27 september 2011

Förvaringsbrist

Jag förundras varenda dag över vilken idiot det egentligen är som byggde vårt hus i början av 1900. Förvaringsbristen är ju skrattretande och när man ser på huset från utsidan förundras man över vart alla kvadrater försvinner när man kommer in. Vi har:


a) en oisolerad farstukvist = stekhet på sommaren, iskall på vintern (totalt oanvändbara kvm)


b) inte en enda skrubb, enda förvaringen som finns är en garderob i sovrummet som är sprängfylld samt köksskåpen (och vem vill förvara viktiga papper i torkskåpet?)


c) en hall som bara inte makes sense överhuvudtaget, formen är så opraktisk det bara kan bli och jag är rädd att jag kommer att fastna på bredden inom en snar framtid om magen ska bli ännu större


d) två sovrum (faktiskt!) men för att kunna använda vårt sovrum måste man gå igenom det andra, vilket leder till


e) världens mest onödiga korridor = 1m bred och 4m lång = totalt omöjlig att utnyttja


f) öppet mellan kök och vardagsrum, vilket låter bra rent teoretiskt, men köket är så mycket längre än vardagsrummet att det skapar ett oanvändbart utrymme just där man kommer in, flera kvm som man inte kan använda till annat än typ en scen OCH DESSUTOM


g) vårt vardagsrum är mindre än vårt sovrum


 

Men annars är vi ganska nöjda. NOT.


 

Det här är alltså anledningen till att vi valde att bygga nytt - det skulle inte förändra någonting genom att renovera vinden (vi har ju en sån också) eftersom övervåningen är ännu mer opraktisk än nedervåningen. Jag vet inte om de som byggde huset var pygméer eller om de bara inte hade kunskap överhuvudtaget om byggande, men en sak vet jag -


dom bodde inte med en 193cm lång karl och två hundar.


2 kommentarer:

  1. Ha ha ha...ja-a så kan det va i gamla hus :)
    Men till saken hör att folk faktiskt var mindre förr,dessutom så hade de inte i början av 1900-talet samma uppvärmningssystem som vi har i dagens hus där av de "underliga" rummen med genomgång till andra rum.
    Förr byggde man så att värmen skulle cirkulera runt genom hela huset när man eldade i kakelugnar och vedahällo :)

    Folk förvarade sina kläder och saker de för tillfället inte använde på vinden därav de få förvaringsmöjligheterna innomhus plus att de hade fristående möbler som tex linneskåp o.s.v och förr i tiden hade man ju inte en massa "onödigt" porslin utan det var ju jyst finporslin i ngt fint skåp i "finrummet" och vardagsföremålen i köket :)

    SvaraRadera
  2. Jo jo, visst vet jag det, jag tycker nog om gamla hus ;) men fungerar inte i praktiken hos oss längre. Vi behöver ju lite mer utrymme nu när vi blir fler å då e inte det här det bästa alternativet.

    SvaraRadera