Vi hade besök igår på förmiddagen och bjöd på pastasallad och cupcakes. Lite vårkänslor får man ju nog när man har tulpaner och videkvistar i en vas och solen skiner som bara den där ute. Om ni vill försöka frammana samma känsla rekommenderar jag att ni fixar lite tulpaner från butiken och passar på och bakar mina supercupcakes när ni nu ändå håller på!
Banan- och blåbärscupcakes med nougatfrosting
2 stora bananer
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
0,5 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl kvarg
2 ägg
75 g smält smör eller olivolja
ca 1,5 dl blåbär
1 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
0,5 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl kvarg
2 ägg
75 g smält smör eller olivolja
ca 1,5 dl blåbär
Frosting:
1 burk mascarpone
2 dl vispgrädde
2 st Dubbelnougat
2 dl vispgrädde
2 st Dubbelnougat
1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt.
2. Skala bananerna & lägg i en skål. Mosa dem med en gaffel.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt & socker i en annan bunke. Gör en grop i mitten & tillsätt kvargen, äggen, smöret/olivoljan & bananmoset. Vänd hastigt ihop ingredienserna tills de blandats (rör inte för mycket).
4. Häll i blåbären & rör om ytterligare ett par tag.
5. Fyll muffinsformarna med smeten & grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min tills muffinsen pöst upp & fått fin färg.
2. Skala bananerna & lägg i en skål. Mosa dem med en gaffel.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt & socker i en annan bunke. Gör en grop i mitten & tillsätt kvargen, äggen, smöret/olivoljan & bananmoset. Vänd hastigt ihop ingredienserna tills de blandats (rör inte för mycket).
4. Häll i blåbären & rör om ytterligare ett par tag.
5. Fyll muffinsformarna med smeten & grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min tills muffinsen pöst upp & fått fin färg.
Vispa grädden och vänd ner mascarponen. Smält nougaten och rör ner den i gräddblandningen. Toppa muffinsarna med frostingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar